Business coach

Voor freelancers, solopreneurs en het MKB

“Wil je eindelijk die doelen realiseren en groeien als ondernemer en mens? Als business en performance coach help ik ondernemers om hun doelen te bereiken. Niet alleen met kennis uit de boeken, maar vooral met mijn eigen ervaring als ondernemer en businesscoach.”

Nico Oud

Ondernemer & coach

Business coach Nico

Business coach

Voor freelancers, solopreneurs en het MKB

Business coach Nico

“Wil je eindelijk die doelen realiseren en groeien als ondernemer en mens? Als business en performance coach help ik ondernemers om hun doelen te bereiken. Niet alleen met kennis uit de boeken, maar vooral met mijn eigen ervaring als ondernemer en businesscoach.”

Nico Oud

Ondernemer & coach

⚠️ Belangrijke mededeling

Op dit moment neem ik geen nieuwe klanten aan, omdat ik op dit moment zelf weer lekker aan het ondernemen ben met mijn startup Springcast. Coaches die ik aanbeveel zijn Geert Hidding (personal performance), Raymond Klompsma (startup businesscoach) en Alex van Ginneken (businesscoach).

Business coach voor het MKB

Sparren met een ervaren Business Coach over grote vraagstukken en de volgende stappen?

Ondernemer focus

Elke dag moet je als ondernemer knopen doorhakken en beslissingen nemen, maar hoe weet je zeker dat het de goede beslissingen zijn? Hoe zorg je dat je meer AAN je business kunt werken in plaats van IN je business?

Ondernemen is soms lastig

Met andere woorden:
het is chaos in je hoofd.

Wil jij graag verder groeien met je bedrijf, maar je weet niet hoe? Er zijn talloze manieren om te groeien, maar wat is een goeie manier? Meer sales, of juist meer investeren in bestaande klanten? Abonnementen verkopen, of juist uurtje-factuurtje? En past groeien überhaupt bij jou?

Heb jij soms slapeloze nachten over hoe je een solide bedrijf opbouwt? Over hoe je zorgt dat je bedrijf financieel gezond wordt? En of je mensen moet gaan aannemen, of niet? Of twijfel je of jouw bedrijf wel klaar is voor de toekomst?

Wil jij een gezonde work-life balance? Moet je veel ballen in de lucht houden? Ervaar je soms stress en wil je wat meer rust in je kop? En ook weer kunnen genieten van je leven naast het werk?

Wil je meer focus en richting? Heb je moeite om focus te vinden en te bepalen welke richting je met je bedrijf op wilt? Wil je een duidelijk actieplan met heldere prioriteiten?

Zoek je iemand die snel snapt waar het in jouw business om draait en die jou kan helpen om kansen, bedreigingen en prioriteiten te zien?

Dan is 1-op-1 coaching door een ervaren ondernemer waarschijnlijk iets voor jou. Sparren met een ervaren ondernemer die doorvraagt en je tips geeft over hoe je zaken kunt aanpakken.

Dat is precies wat ik doe. Of zoals Thomas zegt: “Als ik als ondernemer twijfel, dan bel ik mijn business coach Nico”.

Hoe ik jou kan helpen

Sparringspartner, mentor en coach voor freelancers, solopreneurs en het MKB

Sparren met business coach

Natuurlijk kun je alles zelf gaan ondervinden en ontdekken, maar je verliest veel tijd, je maakt kostbare fouten en brandt jezelf op. Daarom hebben bijna alle succesvolle ondernemers een coach of mentor.

Soms formeel, soms informeel. Maar ze hebben allemaal een ervaren sparringspartner of business coach die hen helpt en adviseert bij complexe vraagstukken.

Een goede business coach laat je zien hoe jijzelf en jouw onderneming sneller en effectiever kunnen groeien naar het volgende niveau dan dat je dat zelf alleen zou kunnen.

Een goede business coach is er als je ‘m nodig hebt. Je kunt hem bellen, mailen of een berichtje sturen om te sparren over lastige kwesties.

Een goede business coach ziet wat jij niet ziet en helpt je om te achterhalen wat jouw doorbraak in de weg staat.

Wat de klanten zeggen

Dit is wat anderen zeggen over Nico als business coach

Het allermooiste aan Nico’s business coaching is dat Nico vooral kijkt naar wíé ik ben als ondernemer en waar ik echt blij van wordt. Zo vinden we tijdens onze sparringsessies samen antwoorden op mijn vragen die goed bij mij passen en tegelijkertijd het beste zijn voor mijn bedrijven. Is er een antwoord dat wat verder van mij afstaat maar wel de beste oplossing is? Dan heeft Nico altijd een advies hoe ik het voor mijzelf toch een passende vorm kan geven.

Ik durf te zeggen dat Nico’s coaching, adviezen en inzichten mij tot een nog betere ondernemer maken.

Nicol Tadema

Nicol Communicatie & Voor Tekst

Nicole Tadema
martijn hoving

Als ondernemer sta je vaak voor (moeilijke) beslissingen. Nico’s business coaching zorgt ervoor dat ik de keuzes goed afweeg, maar niet overdenk. Hierdoor heb ik een betere focus in mijn dienstverlening, behaal ik meer omzet maar krijg ik bovenal rust in mijn hoofd.

Martijn Hoving

Eigenaar onder.nl

Na elke sessie met Nico, zitten we weer vol met energie, ideeën en focus. We breken door muren en plafonds heen die ons eerder tegenhielden.

Manuel Bus

Lifeprints

Manuel Bus
marleen-demmers

Nico kan goed luisteren en brengt mij bij twijfels of onduidelijkheid met een kort gesprek alweer op de juiste koers. Hij geeft gewoon goede en praktische adviezen wat mij al heel wat uitzoekwerk en dus tijd heeft bespaard. Sparren met een ervaren businesscoach als Nico bevalt mij zeker!

Marleen Demmers

ARBOservice

Mijn eerste ontmoeting met Nico was heel prettig. Ik was verbaasd over zijn openheid en helderheid. Ik heb al mijn ideeën, uitdagingen en plannen voorgelegd. Nico stelde de juiste vragen om mij te helpen meer inzicht te krijgen. Ik vond zijn praktische aanpak en hoeveelheid kennis heel erg waardevol.

Amanj Hamid

eSavvy

Coaching ervaring Amanj Hamid
Coachee Jelle Vos

Na iedere coaching sessie is het op de terugweg stil in de auto, omdat je hoofd weer vol zit met nieuwe inzichten en actiepunten.

Nico weet je uit je bedrijf te trekken naar een helikopter-view, hierdoor vallen er vaak dingen op z’n plek en kun je effectief vooruit kijken. Een voordeel specifiek voor ons is dat Nico zelf ook meerdere bedrijven heeft gehad binnen de branche waarin wij actief zijn. Zo weet hij je altijd van relevant advies te voorzien en te koppelen aan relaties binnen het vakgebied.

Al met al een dikke aanrader voor iedereen die een doeltreffende businesscoach zoekt om je onderneming naar een hoger niveau te brengen!

Jelle Vos

Markethinq

"Ik ben ontzettend blij met Nico als businesscoach. Hij heeft alles al eens meegemaakt en heeft voor elk probleem wel een oplossing. Hij luistert echt naar wat ik voor ogen heb en helpt me dat te bereiken. In Nico I trust!"

Thomas de Jong

Thomas schrijft

Thomas coaching klant
Pieter coaching

Nico is voor alles een buitengewoon goed luisteraar. Functioneerde grotendeels als katalysator, waardoor ik samenhang helder kreeg tussen mijn verschillende initiatieven, zodat ze elkaar nu versterken in plaats van kannibaliserend elkaar verzwakken...

PIETER VAN DER KOOIJ

TEAMWORK BUSINESS

"Met zijn kritische blik en veel ervaring is Nico een waardevolle sparringspartner voor mij. Samen met Nico kijk ik maandelijks hoe ik SmartRanking verder kan laten groeien, op een manier die bij mij past."

Jarik Oosting

Smartranking

Jarik Oosting
Jeroen Roelofs

Samen met Nico hebben we een hele ochtend over de business kunnen sparren en heeft dit ons super waardevolle inzichten opgeleverd!

Nico heeft veel ervaring met het oprichten en groot maken van bedrijven. Nico heeft ons toen via een heldere structuur in het gesprek via de marktontwikkelingen, strategie en uitvoering meegenomen langs ons hele bedrijfsvoering. Hij denkt goed mee, is eerlijk en brengt zijn kennis op een prettige manier over. Hij schroomt hierbij ook niet om kritische vragen te stellen.

De sessie heeft bij ons geleid tot een koerswijziging van ons bedrijf, tot een planbord met heel veel nieuwe ideeën en tot heel veel nieuwe energie om er weer even tegenaan te kunnen.

Jeroen Roelofs

Blixem Internet

Nico heb ik als een fijne en kundige business coach ervaren. Hij heeft een prettige persoonlijkheid en weet door te vragen op de punten die nu belangrijk zijn in je bedrijf. Hij helpt bij het aanbrengen van focus daar waar de aandacht echt eerst op gevestigd moet worden. Nico neemt de tijd voor je, is oprecht geïnteresseerd en denkt meteen mee in kansen en mogelijkheden om sneller door te groeien.

Nico was mijn eerste mannelijke coach en dat is zeer goed bevallen 😉 Groot pluspunt vind ik zijn diepgaande marketingkennis.

Danielle Leuvering

VA Business Academy

Danielle Leuvering coach
Robin King

Pfoe wat kan ik zeggen, door Nico heb ik het licht gezien als het gaat om focus en mijn eigen gedachten en inzichten bekijken. Ik vind het zelf fijn om met een ervaren ondernemer te sparren over vraagstukken en dat kan ik het beste met Nico 🏆

Robin King

Ecommerce coach

Ik run meerdere bedrijven en op zich loopt alles prima. Maar in mijn tijd als professioneel basketballer heb ik geleerd dat je sneller je doelen bereikt met de juiste hulp en begeleiding. Nico helpt me als business coach om mijn groeistrategieën uit denken en uit te voeren.

Camilo Behage

hugseat

Camilo Behage

Werkwijze

Wat je kunt verwachten van het coachingstraject

Als business coach help ik jou bij het behalen van je doelen.

1

We bepalen je focus en stellen duidelijke doelen​

Ik ga je helpen om meer focus te krijgen en samen formuleren we concrete doelstellingen. Daarnaast brengen we jouw persoonlijke kaders in kaart, zodat het een bedrijf wordt waar je ook daadwerkelijk blij van wordt.

2

We maken een concreet actie- ontwikkelplan​

Iedere sessie bepalen we wat de prioriteiten zijn voor de komende maand op basis van de doelstellingen en strategie die we samen hebben bepaald. Zo zorgen we ervoor dat je iedere maand een stapje dichter bij je doelstellingen komt.

3

Ik ben jouw stok achter de deur​

Als ondernemer moet je veel ballen in de lucht houden en daarom is het soms lastig om de lange termijn te prioriteren boven de alledaagse beslommeringen. Onze maandelijkse sessie is jouw stok achter de deur om te werken aan je doelen.

4

Jij houdt alle vrijheid en ruimte om aan je bedrijf te werken

Eens per maand draait het 90 minuten lang 100% om jou en jouw doelen. Het is de tijd waarin je rustig met een ervaren ondernemer na kunt denken over belangrijke zaken met betrekking tot jouw zakelijke en persoonlijke doelen. Klanten noemen het ook wel eens ‘me time’.

5

We sparren over problemen, uitdagingen en kansen

Als ondernemer komen er dagelijks problemen, uitdagingen, kansen en bedreigingen op je pad. Welke kansen moet je pakken en welke negeren? Hoe kun je het beste dat ene probleem tackelen? Als je ergens mee zit, kun je met mij bellen, mailen of een sms sturen. 

Business coach Nico

Nico Oud

Businesscoach

1-op-1 Business coaching door een ervaren ondernemer.

Ik ben business coach geworden, omdat ik ondernemers wil helpen bij het maken van lastige en strategische keuzes.

Zelf heb ik veel aan coaches gehad in de tijd dat ik 3 snelgroeiende bedrijven heb opgebouwd. Zonder hun advies had ik nooit zo snel kunnen groeien en had ik mezelf waarschijnlijk opgebrand.

Na de verkoop van mijn bedrijven heb ik besloten om mijn ervaringen te delen met andere ondernemers.

Zie mij maar als de compagnon zonder aandelen. Je kunt me bellen, mailen en berichtjes sturen. En eens per maand werken we samen aan strategische vraagstukken.

Gratis intakegesprek

Ben je benieuwd of een 
business coach iets voor jou is?

Ontdek vrijblijvend wat Nico voor je kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Waarom is business coaching een goed idee?

Bijna alle grote, bekende en succesvolle ondernemers hebben één of meerdere coaches. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat wanneer twee personen met elkaar sparren, de intelligentie en creativiteit verdubbelen.

Daarnaast heb ik zelf aan het roer heeft gestaan van meerdere snelgroeiende bedrijven en kan ik jou vanuit mijn ervaring helpen om sneller je doelen te bereiken.

Hoe lang duurt een traject?

Vooropgesteld... ik doe niet aan contracten of jaarprogramma's. Als je een heel specifiek vraagstuk hebt dat je opgelost wilt hebben, kan het met 3 maanden/sessies gedaan zijn. Wil je significante groei realiseren als ondernemer of met je onderneming dan moet je denken aan 6 tot 12 maanden. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zichzelf doorlopend te laten coachen voor maximale impact. Het ligt dus aan je vragen en doelstellingen.

Wat levert business coaching mij op?

Het begint al met een blok in jouw agenda (en een stok achter de deur) om te werken aan jouw bedrijf. Daarnaast heb je een ervaren ondernemer om mee te sparren over uitdagende zaken die spelen binnen jouw bedrijf. Het uiteindelijke resultaat is dat we jouw doelen gaan behalen.

Wat wordt er van mij als ondernemer verwacht?

Uiteraard dat je in jezelf investeert en tijd beschikbaar maakt om te werken aan jouw ambities. De hoeveelheid tijd dat het business-coaching traject van jou vraagt, hangt af van jouw doelstellingen.

Is Nico dan mijn coach?

Ja. Ik ben jouw persoonlijke coach en we spreken elkaar maandelijks 1-op-1. Geen andere coaches of online programma's. Ik heb ook geen upsell producten of diensten. Plain and simple coaching.

Is een business coach wat voor mij?

Goede vraag. Als je op zoek bent naar iemand die jouw rol als ondernemer gaat overnemen waarschijnlijk niet. Ben je op zoek naar iemand die samen met jou de code kraakt om de volgende stap te maken, dan waarschijnlijk wel. Je kunt het ontdekken door een vrijblijvende afspraak op deze pagina in te plannen.

Welke onderwerpen komen aan bod bij business coaching?

Aan nagenoeg alles. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op alles. Maar veelvoorkomende onderwerpen zijn: persoonlijk leiderschap, business groei, marketing, strategie, positionering, teams aansturen, productiviteit, zelfvertrouwen, sales, enzovoorts.

Is business coaching z’n geld wel waard?

Als je open staat voor nieuwe ideeën en groei wel. Het feit dat 50% van mijn klanten al meer dan 2 jaar klant is, zegt misschien wel het meest. Van die andere 50% bleef de helft een jaar klant. En alle klanten kunnen/konden maandelijks opzeggen. Ze betalen het met alle liefde omdat het resultaat oplevert.

Kan iedereen dit traject volgen?

Het maakt niet uit of je wel of geen personeel hebt. Of je €30.000 p/j omzet draait of € 1.000.000. Ook het type bedrijf of de branche maken niet uit. Wat wel uitmaakt is hoe gemotiveerd je bent om te werken aan jezelf, jouw bedrijf en jouw doelen. Daarnaast coach ik slechts een beperkt aantal ondernemers tegelijkertijd. Het kan dus zijn dat je niet direct kan beginnen.

Waar wacht je op?

600+ ondernemers gingen je al voor met een gratis, vrijblijvende sessie.

Twijfel je of een business coach iets voor jou is? Dan is dit jouw kans om die optie zonder risico te verkennen. Ik help snelgroeiende bedrijven, freelancers en alles wat daar tussen zit. Het gesprek is 100% inhoudelijk en aan het eind van het gesprek krijg je geen sales pitch of aanbod.