Notion forms; een eerste blik op wat gaat komen

Zoals ik al schreef in mijn artikel over de komst van Notion, werd ook direct een preview van Notion Forms gedeeld. In dit artikel neem ik Notion Forms al onder de loep. Zodra deze functie wordt gelanceerd, volgen uiteraard de tutorials. Maar we hebben al wat om over te schrijven ;)

In de Notion Update 2.44 kondigde Notion de komst van Forms aan. Deze aankondiging werd gecombineerd met de aankondiging van Notion Charts. En dat is niet geheel toevallig!

Want als je formulieren aanbiedt, moet je de mogelijkheid hebben om de inzendingen te analyseren. En daar heb je, vandaag de dag, grafieken voor nodig.

In dit artikel gaan we het hebben over Notion Forms. Ik neem je mee in wat er al bekend is en wat de verwachtingen en voorspellingen zijn. Uiteraard sluit ik af met een aantal interessante use cases die worden ontsloten als Notion Forms wordt gelanceerd.

Waarom Notion Forms een belangrijke move is voor Notion

Notion claimt de ‘All-In-One’ Workspace te zijn voor ondernemers, bedrijven en creatieven. En tot nu toe deed het goed mee als het ging om het opslaan en organiseren van data. Maar het was allemaal wel heel tekstueel en met de komst van Notion Charts, hebben ze het visualiseren van data toegevoegd. (Lees hier wat je met Notion Charts kunt doen).

Maar dan is was er nog een grote wens binnen de Notion community… formulieren. Want als je data wilde ophalen buiten je workspace (bijv. bij klanten, etc), dan moest je aan de slag met Zapier en andere integraties. Je kreeg het allemaal wel aan de praat, maar helemaal lekker werkte (en voelde) het niet.

En daar komt Notion Forms om de hoek kijken!

Nu kun je eenvoudig data rechtstreeks in je Notion laten schieten.

Zodra Notion forms beschikbaar is, volgt hier een Notion forms tutorial en een uitgebreid artikel over wat je ermee kunt en hoe het werkt.

Wat we nu weten over Notion forms

Er is nog niet heel veel bekend, maar ik heb een sneak peak gezien en dit is wat we weten:

  • Je kunt formulieren binnen notion gebruiken (intern gebruik)

  • Je kunt formulieren publiceren (extern gebruik)

  • Je kunt de input-data in een database laten toevoegen

  • Je kunt Notion Charts gebruiken voor het analyseren van de resultaten.

Is Notion nog niet jouw personal operating system? Of vraagt je huidige systeem teveel tijd om te onderhouden? Check dan mijn Notion Second Brain Template.

Nico Oud

Ik bouw inmiddels aan mijn 7 bedrijf (Springcast) en heb in de afgelopen 10 jaar meer dan 500 ondernemers gecoacht en geholpen bij het bereiken van hun doelen.

Vorige
Vorige

Notion Databases voor Beginners

Volgende
Volgende

Notion Charts tutorial