Strategisch adviseur

Strategisch adviseur

Wil of moet je een strategische move maken?

Misschien heb je een probleem of uitdaging die een strategische aanpak behoeft. Of ben je op zoek naar een strategische move die jouw onderneming een voorsprong geeft? Lees dan verder…

Nico 2019 long

Op zoek naar strategisch advies?
Een strateeg om mee te sparren?

Een goede strategie met bijhorende executie kan een bedrijf maken of breken. Maar hoe weet je of je de juiste route kiest? Hoe weet je zeker dat je geen blinde vlekken hebt?

Heb ik alle perspectieven wel afgewogen?

Heb ik deze strategie niet teveel aan mezelf verkocht?

Maak ik het niet te rooskleurig, omdat ik het zelf heb bedacht?

Zijn er nog andere routes en strategieën die ik niet afgewogen heb?

Met welke verdienmodellen en proposities maak ik de onderneming klaar voor de toekomst?

Wat moeten we doen om de volgende stap te maken?

Hoe kan die onderhandeling het beste insteken om mijn doel te bereiken?

Welke aanpassingen kunnen we doen aan onze positionering?

Als business leader sta je doorgaans voor belangrijke, strategische beslissingen die op de lange termijn de organisatie kunnen maken of breken. Een enorme verantwoordelijkheid. Daarom kan het soms fijn en noodzakelijk zijn om te sparren met een externe en objectieve strateeg.

No-nonsense strateeg

Fuck post-its en brown paper

Ik ben niet tegen post-its en brown papers, maar ik hou de dingen graag simpel en effectief. Ik ben er voor de ondernemers en bedrijven die willen sparren met een strateeg voor aanvullend perspectief en feedback op bestaande ideeën. Niet om plannen te schrijven. 

En dat is waar ik in excelleer. Ik heb als coach en strateeg letterlijk honderden bedrijven van binnen en buiten gezien.

Ik ken mede daardoor de vele valkuilen en best practices. En ik doe nog iets anders… ik help je ook bij de executie van de strategie. Want een strategie zonder goede executie is slechts een dagdroom.

Daarom blijf ik aangehaakt en begeleid ik de leiders bij de executie van hun strategie.

Dus als jij niet op zoek bent naar een brown papers of post-it muur, dan ben ik waarschijnlijk de strateeg die je zoekt.

Een bewezen proces
voor een succesvolle strategie

Hoewel ik graag de flow van de samenwerking volg, hanteer ik wel degelijk een bewezen proces om tot een succesvolle, strategische implementatie te komen.

Missie, visie, focus

Missie, visie & focus

Doe dit goed en de rest is kinderspel... nou ja... makkelijker.

Strategie en tactics

Strategie & tactics

Met een duidelijke strategie brengen we focus en richting aan.

Strategie implementatie

Implementatie strategie

We borgen een goede implementatie van de strategie.

"Als kind was ik al gefascineerd door strategie.​"

Hey, ik ben Nico. Ondernemer, strateeg en business coach. Ik heb zelf verschillende ondernemingen opgebouwd en verkocht en help al langer dan 15 jaar ondernemingen om hun doelen te bereiken

Inmiddels heb ik in letterlijk honderden keukens mogen kijken en mee mogen bouwen aan ondernemingen in verschillende branches. Variërend van dienstverlening, SAAS, leisure, travel, publishers, webshops tot groothandels.

Ik werk niet met draaiboeken, programma’s of standaard trajecten. Iedere business is uniek en daarom ook mijn aanpak. Uiteraard werk ik wel volgens een bewezen proces.

Wil je verkennen of ik je als strategisch adviseur kan helpen? Plan dan een kennismakingsgesprek.

Business coach Nico

Strategisch adviseur voor middelgrote en kleine bedrijven

"Samen vormen we een strategische denktank"

Als strategisch adviseur help ik je om strategische keuzes te maken. Dat kan gaan over een nieuwe strategische koers die je wilt gaan varen, nieuwe (slimme) verdienmodellen, digitale transformatie of het bepalen van een groeistrategie voor de komende jaren. 

Als ondernemer ken jij de branche en je bedrijf goed. Als strateeg breng ik vooral een frisse blik, nieuwe ideeën (van buiten de branche) en aanvullend perspectief. Samen vormen wij een strategische denktank.

Maar ik ben ook ondernemer geweest en besef me ook hoe moeilijk het soms is om je los te worstelen van de waan van de dag en daarom help ik sommige ondernemers en bedrijven ook bij de borging van de implementatie van de strategie. 

Vraagstukken waar je aan kunt denken:

1

Missie, visie en focus

Een duidelijke missie en visie geven een onderneming de focus die het nodig heeft om te concurreren in de markt. Het zorgt er niet alleen voor dat iedereen binnen de organisatie weet wat het doel is, maar ook dat iedereen de juiste keuzes maakt.

2

Strategische planning

Sommige bedrijven weten precies waar ze voor staan en waar ze heen willen, maar niet hoe ze er moeten komen. Als strategisch adviseur help ik je om strategische keuzes te maken en deze te vertalen naar een implementatieplan voor de komende periode.

3

Strategische executie borgen

Het is al een uitdaging om de business draaiend te houden, dus even een strategisch plan erbij managen kan een behoorlijk belasting opleveren. Als strategisch adviseur help ik je niet alleen met het bedenken, maar ook met het managen van de implementatie… als je daar behoefte aan hebt, natuurlijk.

4

Sparringspartner voor grote uitdagingen

Soms sta je met de onderneming voor een grote uitdaging en moet er zowel op strategisch als tactisch niveau een langetermijnoplossing bedacht worden. Dan is het soms fijn om iemand van buitenaf mee te laten denken. Als strateeg heb ik branche overkoepelende kennis die ik kan vertalen.

5

Business model innovatie

Ben je op zoek naar slimmere of betere verdienmodellen? Omdat je stabielere inkomsten wilt, of omdat het noodzakelijk is om de organisatie klaar te maken voor de toekomst? Ook dat is een vraagstuk waar ik als strategisch adviseur bij help.

6

Winstgevendheid verhogen

De markt ziet je als serieuze speler, de groei zit er lekker in en de omzet neemt continu toe. Maar winstgevendheid blijft een ding. Als strateeg kan ik je helpen om een strategie te bepalen, waarmee we de winstgevendheid verhogen.

7

Reorganisatie

Niet als in een reorganisatie zoals we die doorgaans kennen. Dat is een laatste redmiddel. Ik geloof meer in het verbeteren en optimaliseren van de business (units) en het laten groeien van de mensen met als doel de winstgevendheid te verhogen.

Een greep uit de bedrijven die ik geadviseerd heb of nog adviseer.

De onderstaande bedrijven heb ik voorzien van strategisch advies.

cropped-favicon

Vrijblijvende kennismaking

Wil je onderzoeken of er een match is tussen ons?

Laten we vrijblijvend kennismaken en ontdekken of ik iets voor je kan betekenen.