Springcast lanceert Nederlands podcast hosting platform

Nico Oud

Nico Oud

Springcast lancering

Breaking news! Ik start een nieuw bedrijf.

Nog een bedrijf waarmee ik ondernemers help om hun doelen te bereiken. Maar nu op een hele andere manier. Een manier die past bij een van de grootste trends van dit moment.

Het bedrijf heet Springcast en ik lever daarmee podcast hosting en een community van like-minded people.

Want met Springcast focus ik me op podcasters die de wereld wat beter, leuker en interessanter willen maken.

Ik lanceer in Beta en zal in de komende weken en maanden hele vette features lanceren. Zo kun je straks rekenen op de beste podcast analytics in de branche en vette community features.

Persbericht

Springcast maakt het mogelijk om al je podcasts te hosten in Nederlandse datacenters. Serie ondernemer Nico Oud startte het bedrijf, omdat hij zijn podcast op eigen bodem wilde hosten en geen enkele Nederlandse aanbieder kon vinden.

Springcast biedt podcasters de mogelijkheid om hun podcasts op Nederlandse bodem te hosten. Want niet alleen vinden Nederlanders het steeds vaker belangrijk dat hun data binnen de EU en het liefst in Nederland wordt gehost, ook hechten zij belang aan Nederlandstalige support.

“Mijn Engels is uitstekend, dus op zich heb ik geen probleem met communiceren in het Engels. Toch merk ik als ik even snel een vraag wil stellen aan een supportmedewerker in het buitenland, dit mij gewoonweg meer tijd en energie kost. En je pakt ook niet even de telefoon”. 

Nico was dan ook zeer verbaasd toen bleek dat hij zijn eigen podcast niet kon hosten op Nederlandse bodem. “Ik vind het gewoon een fijn idee dat ik het bedrijf kan bezoeken als ik dat zou willen. Zelfs als ik daar nooit gebruik van zou maken.”

Springcast biedt Nederlandse podcasters de mogelijkheid zich volledig te kunnen concentreren op wat ze het liefst en het best doen en dat is podcast content creëren. “Wij zorgen ervoor dat bestanden veilig en snel worden uitgeleverd aan de podcast directories, zoals Apple podcasts, Spotify en Google podcasts en we ondersteunen daarbij gewoon lekker in het Nederlands”, aldus Springcast oprichter Nico Oud.

Hoewel Springcast als bedrijf nog maar net bestaat, wordt het bedrijf gerund door ervaren mensen. Samen met een aantal technische partners heeft Springcast geïnvesteerd in een veilig, solide en schaalbaar platform. 

Springcast wil de komende jaren vooral flink investeren in tools die het leven van podcasters makkelijker maken en hen meer bekendheid geven op eigen bodem. Daarbij zal Springcast vooral investeren in “de beste podcast analytics in de branche en vette community features”.

Dat past ook bij de missie van Springcast: bijdragen aan het verspreiden en delen van waardevolle kennis die voor iedereen in Nederland eenvoudig te produceren en te beluisteren is.

Wat podcast hosting verder inhoudt en meer informatie over Springcast is te vinden op Springcast.fm.

Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on pocket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.