Marketingcoach

Evelina over marketingcoach Nico

Mijn sessies met Nico besparen mij veel tijd en geld.

Nico weet mij altijd te motiveren met zijn marketing ideeën. We komen maandelijks bij elkaar om de groei van mijn bedrijf te bespreken en dan is mijn to-do list weer aangevuld met plannen om nog beter te scoren. Hij weet van alle foefjes en tools en bespaart mij daardoor een hoop werk.

Evelina Zinger
Gezondblog.nl

Evelina zinger

Evelina over marketingcoach Nico

Mijn sessies met Nico besparen mij veel tijd en geld.​

Evelina zinger

Nico weet mij altijd te motiveren met zijn marketing ideeën. We komen maandelijks bij elkaar om de groei van mijn bedrijf te bespreken en dan is mijn to-do list weer aangevuld met plannen om nog beter te scoren. Hij weet van alle foefjes en tools en bespaard mij daardoor een boel werk.

Evelina Zinger

Gezondblog.nl

Marketing coach voor het MKB

De marketingwereld ontwikkelt zich met ongekende snelheid.

Hoe hou jij als ondernemer alle ontwikkelingen bij?

In deze hyper connected world wordt de concurrentieslag online gewonnen of verloren. Als ondernemer moet je dat proces aansturen. Maar hoe zorg je dat je goede, strategische beslissingen blijft nemen? En hoe zorg je dat je als marketingleider blijft groeien?

Het gevolg: je ziet door bomen het bos niet meer.

Wil jij meer invloed op je marketingresultaten? En meer grip hebben op hoe campagnes presteren? Of gewoon meer voorspelbare resultaten?

Maak jij je zorgen over hoe jij in beeld blijft bij jouw doelgroep? Zie je concurrenten je online voorbij streven en sneller groeien dan jij?

Of wil je gewoon beter worden in marketing(leiderschap) waardoor je jouw bedrijf beter de volgende groeifase in kan leiden?

Maar misschien wil je ook gewoon sparren met een ervaren marketeer met aantoonbaar track record.

Dan is 1-op-1 marketing coaching door een ervaren marketingstrateeg waarschijnlijk iets voor jou. Met mijn marketingcoaching traject help ik jou om jouw marketing naar het volgende niveau te tillen.

Hoe ik jou kan helpen

Marketingcoach voor het Nederlandse MKB

Nico Oud business coach

Het internet staat vol met informatie over marketing. Soms is die informatie waardevol, soms is het slecht of misleidend. 

Natuurlijk kun je zelf alles gaan lezen, leren of ontdekken, maar niet voor niets hebben alles succesvolle ondernemers coaches en mentoren. Je leert sneller, je ontwijkt meer valkuilen en bespaart kostbare tijd en geld.

Een goede marketingcoach helpt je om een betere marketingleider te worden. Je hoeft niet alles te weten om een goede marketingleider te zijn. Een marketingcoach helpt je focussen op wat ertoe doet.

Een marketingcoach helpt je om hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden en geeft je de handvatten om daar zelf beter in te worden.

What got you here won’t get you there. Een goede marketingcoach laat je zien wat je anders moet doen om de volgende stap te maken.

Wat de klanten zeggen

Dit is wat klanten zeggen over de samenwerking.

“Nico is een maketingcoach met een bewezen track record. Hij begeleidt ons naar alle tevredenheid op het gebied van online marketing en growth hacking.”

Maurice Gaber

Founder SoHosted

“Nico heeft het denken in funnels bij NDC mediagroep flink aangejaagd. Hij werkt met zijn enthousiasme eenvoudig samen met onze productmanagers en heeft met een nieuwe infrastructuur en succesvolle eerste automation cases ons een duidelijke stap vooruit geholpen.”

Floor Schouwman

NDC Mediagroep

“Nico heeft het denken in funnels bij NDC mediagroep flink aangejaagd. Hij werkt met zijn enthousiasme eenvoudig samen met onze productmanagers en heeft met een nieuwe infrastructuur en succesvolle eerste automation cases ons een duidelijke stap vooruit geholpen.”

Floor Schouwman

NDC Mediagroep

Online de juiste sales en marketing funnel goed voor elkaar hebben? Daar hebben wij bij Tickles maar 1 oplossing voor, Nico Oud! Nico is de specialist als het gaat om growth hacking en marketing & sales funnels. Wij raden Nico dan ook bij iedereen aan.

Mirko Zecevic

Tickles.nl

“Als het om marketing- en sales funnels gaat, is er in Nederland maar één specialist. Nico!”

John Sportel

BeepRoger

Nico is iemand die zich goed kan verplaatsen in andermans zaken. Zijn adviezen zijn duidelijk en onderbouwd. Mede door zijn kennis en adviezen is het overzichtelijker en loopt alles veel soepeler. Na wat aanpassingen zag ik al snel een forse stijging in de resultaten.

Patrik Zinger

Dinch.nl

Nico is de enige funnel specialist in Nederland die ik aanbeveel bij mijn klanten en relaties. Als je meer rendement uit jouw online marketing campagnes wilt halen zou ik zeker eens een kop koffie met hem drinken.”

Alex van Ginneken

Online Businesscoach

Business coach Alex van Ginneken

Werkwijze

Wat je kunt verwachten van het coachingstraject

Als marketingcoach help ik jou om een betere marketingleider te worden.

1

Een heldere strategie en focus

Samen evalueren we je huidige strategie of bedenken we een nieuwe. Vanuit daar gaan we focus aanbrengen in de verschillende projecten, activiteiten en campagnes, zodat je sneller momentum kunt opbouwen.

2

Ontwikkeling marketingleiderschap

Als ondernemer is het belangrijk dat je sturing geeft aan het marketingproces. Het maakt niet uit of je een team van freelancers, bureaus of medewerkers hebt. En het maakt zelfs niet uit als je de marketing zelf doet. Ik help je om beter sturing te geven aan marketing op basis van data.

3

Concrete adviezen en leerzame tips

Ik ben geen stoffige coach die je alleen maar vragen gaat stellen. Mijn manier van coachen lijkt op dat van een sportcoach. Ik geef gerichte en concrete adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. En terwijl je dat doet voorzie ik je van feedback. 

4

Een ervaren sparringspartner

Ik heb honderden ondernemers geholpen met hun marketing. Op strategisch vlak, maar ook door daadwerkelijk campagnes in te richten en aan te sturen. Als marketingcoach ben ik jouw sparringspartner voor alle vraagstukken waar je op vastloopt.

Onderdelen van het marketing coaching traject

 • De huidige situatie
 • De gewenste situatie
 • Doelstellingen & KPI's
 • Budget, team & resources
 • Website & landingpagina's
 • Inzet marketingkanalen
 • Strategie formuleren
 • Leadgeneratie campagnes
 • Funnel inrichten & optimaliseren
 • Marketing automation
 • Sturen op data & dashboards
 • SEO, advertising, social
Business coach Nico

Nico Oud

Businesscoach

1-op-1 marketing coaching door een ervaren marketeer en ondernemer.

Ik ben marketingcoach geworden, omdat ik ondernemers wil helpen om betere marketingleiders te worden.

Om succesvol te kunnen worden als ondernemer, is een bepaalde mate van marketingkennis noodzakelijk. Je hoeft niet de beste AdWords specialist te zijn, maar je moet wel een specialist kunnen aansturen op basis van data en kennis.

Samen gaan we die vaardigheden bij jou ontwikkelen, zodat jij jouw bedrijf succesvol door de volgende groeifase heen kunt leiden. 

Gratis intakegesprek

Ben je benieuwd of een 
marketingcoach iets voor jou is?

Ontdek vrijblijvend wat Nico voor je kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen business en marketing coaching?

Het grote verschil is dat een businesscoach zich met brede vraagstukken bezighoudt, terwijl een marketingcoach zich vooral op marketing (en sales) richt. Het zijn geen verschillende trajecten, de focus is anders. Als je voor marketing coaching gaat, mag je me gerust vragen stellen over andere zaken.

Hoe lang duurt een traject?

Als je een heel specifiek vraagstuk hebt dat je opgelost wilt hebben, kan het met 3 maanden/sessies gedaan zijn. Wil je significante groei realiseren als ondernemer of met je onderneming dan moet je denken aan 6 tot 12 maanden. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zichzelf doorlopend te laten coachen voor maximale impact. Het ligt dus aan je vragen en doelstellingen.

Wat levert marketing coaching mij op?

Dat jij een betere marketingleider wordt. Dat zal er vervolgens voor zorgen dat je beter in staat zal zijn om effectief leiding te geven aan specialisten, medewerkers en/of marketingcampagnes. Uiteindelijk zou je dat terug moeten zien onderaan de streep... met andere woorden... meer winst.

Wat wordt er van mij als ondernemer verwacht?

Uiteraard dat je in jezelf investeert en tijd beschikbaar maakt om te werken aan jouw ambities. De hoeveelheid tijd dat het marketing coaching traject van jou vraagt, hangt af van jouw doelstellingen.

Is een marketing coach wat voor mij?

Goede vraag. Als je op zoek bent naar iemand die jouw marketing gaat doen, niet. Ook niet als je iemand anders verantwoordelijk wilt maken voor de resultaten van jouw marketing. Maar wil je zelf een betere marketingleider worden en zoek je een sparringspartner die jou daarbij kan helpen, dan wel.

Welke onderwerpen komen aan bod bij marketing coaching?

We beginnen uiteraard bij de strategie en de tactieken. Daarnaast is het sturen op basis van data een belangrijk onderdeel van het traject en als zaken niet lekker lopen, kijken we waar nodig ook op campagne niveau wat er verbeterd kan worden.

Is marketing coaching z’n geld wel waard?

Als je open staat voor nieuwe ideeën en groei wel. Het feit dat 50% van mijn klanten al meer dan 2 jaar klant is, zegt misschien wel het meest. Van die andere 50% bleef de helft een jaar klant. En alle klanten kunnen/konden maandelijks opzeggen. Ze betalen het met alle liefde, omdat het resultaat oplevert.

Kan iedereen dit traject volgen?

Het maakt niet uit of je wel of geen personeel hebt. Of je €30.000 p/j omzet draait of € 1.000.000. Ook het type bedrijf of de branche maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is hoe gemotiveerd je bent om te werken aan jezelf, jouw bedrijf en jouw doelen. Daarnaast coach ik slechts een beperkt aantal ondernemers tegelijkertijd. Het kan dus zijn dat je niet direct kan beginnen.