Marketing tools

Mijn marketing tools

Hieronder vind je een overzicht van de marketing tools die ik aanbeveel en gebruik.

Marketing software & tools

De marketing tools hieronder zijn uitermate geschikt voor MKB-bedrijven en solopreneurs en werken goed met elkaar samen in termen van data-uitwisseling.

Mijn favoriete software voor marketing automation, e-mailmarketing en CRM.

De SEO tool die ik gebruik om met mijn content te ranken in Google.

Overall de beste hosting qua prijs/kwaliteit verhouding.

De WordPress theme die ik gebruik voor mijn website  en landingpages.

Convertflow gebruik ik voor funnel analytics, optin en formulieren.

Paperform gebruik ik voor uitgebreidere webformulieren.

Jouw ideale marketing tools selecteren

Een veelgemaakte fout is dat mensen lukraak marketingtools selecteren. Vaak op advies van bekenden of marketingbureaus. Maar dat wil niet altijd zeggen dat het ook de juiste marketingtools voor jou zijn.

Dus hoe selecteer je nou de marketingtools die bij jou passen?

Requirements

Breng eerst eens in kaart wat je met de marketing automation software moet kunnen doen. Welke functionaliteiten behoren tot de must haves en welke functionaliteiten tot de should haves en nice to haves?

Werk je met meerdere mensen en/of afdelingen met de software? Raadpleeg hen dan ook om input te verzamelen. 

Compatibiliteit

Een andere factor bij het selecteren van de juiste marketingtools is de compatibiliteit van de verschillende tools met elkaar. Als de verschillende tools niet met elkaar kunnen communiceren, kan dat frustrerend en kostbaar zijn. 

Breng dus ook altijd in kaart welke software met elkaar moet kunnen communiceren (data uitwisselen). De bovenstaande software is goed met elkaar te koppelen.

Prijs/kwaliteit

Kijk niet alleen naar de prijs! Een uitspraak onder de marketingprofessionals is “if you pay peanuts you get monkies” Met andere woorden… goedkope tools, leveren doorgaans weinig waarde.

Moet een tool dan altijd duur zijn? Absoluut niet. Wel is het belangrijk dat je de prijs van je marketingtools afzet tegen de functionaliteiten en kwaliteit van de software.

Professioneel testen

Ik zie veel mensen de software testen door gewoon wat rond te klikken. Vaak worden daardoor goede tools afgeschreven en slechte tools geselecteerd. De goede, professionele tools hebben vaak een iets stijlere learningcurve, terwijl de goedkope tools vaak makkelijker te gebruiken zijn… doordat ze minder functionaliteit hebben.

Maak dus een test-draaiboek en werk een aantal cases uit om te zien hoe de software werkt.

Laatste woord

Marketingtools zijn essentieel als je wilt concurreren in het online landschap van vandaag de dag. Daarnaast wordt marketing automation steeds belangrijker om het aantal manuren binnen de perken te houden, omdat goede online marketeers schaars en duur zijn.

Kies je tools dus zorgvuldig!