Business mentor

Business mentor

Voor Nederlandse b2b dienstverleners

“Ik heb veel gehad aan mijn mentor toen ik mijn bedrijven aan het opbouwen was. Na de verkoop van die bedrijven wilde ik andere ondernemers op dezelfde manier helpen.”

Nico Oud
Coach & mentor

Business mentor

Business mentor

Voor Nederlandse b2b dienstverleners

Business mentor

“Ik heb veel gehad aan mijn mentor toen ik mijn bedrijven aan het opbouwen was. Na de verkoop van die bedrijven wilde ik andere ondernemers op dezelfde manier helpen.”

Nico Oud

Coach & mentor

Mentor voor Nederlandse startups

Groeien brengt risico's en uitdagingen met zich mee.

Wil je alles zelf ondervinden of je learningcurve verkorten door te leren van een ervaren ondernemer die het al eens gedaan heeft?

Business mentor

“Domme mensen leren niet van hun fouten, normale mensen leren wel van hun fouten, slimme mensen leren van de fouten die anderen maken.”

Natuurlijk kun je alles zelf gaan ontdekken. Op je bek gaan en weer opstaan. Je kunt zelf een heel netwerk opbouwen en door schade en schande ontdekken wie je wel en niet kunt vertrouwen.

Of…

Je zoekt net als bijna iedere business tycoon een business mentor die al eens de stap heeft gemaakt die jij wil gaan maken. Die alle fouten al eens heeft gemaakt en bereid is deze met jou te delen.

Business mentor

Voldoe jij aan deze criteria?

Je wil groeien. Je hebt al je eerste omzet gedraaid en tot op zekere hoogte al wat successen behaald. Maar nu wil je een volgende stap nemen.

Je bent actief als b2b dienstverlener. Met kennis help je andere ondernemers om hun business beter te runnen. 

Je levert kwaliteit. En je bent constant bezig om jouw dienstverlening en producten te verbeteren. Je wil je klanten oprecht helpen.

Je bent leergierig. Je bent net een spons als het gaat om kennis op het gebied van ondernemen, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb het niet over diploma’s… ik het over drive, passie en inzet.

Dan ben ik misschien wel jouw business mentor! De beste manier om dat samen te ontdekken is door een keer af te spreken. Dat kan in Almere of Heerenveen via een van de blauwe knoppen op deze pagina.

Hoe ik jou kan helpen

Een sparringspartner

Nico Oud business coach

Als business mentor fungeer ik als jouw compagnon. Ongeveer 6x per jaar komen we bij elkaar voor een intensieve sessie om te werken aan de strategie. Daarnaast bellen, mailen, whatsappen we tussentijds over belangrijke zaken.

Dit wat ik jou te bieden heb:

Meer dan 15 jaar ervaring als ondernemer. Meerdere bedrijven succesvol laten groeien met meer dan 100% per jaar en uiteindelijk verkocht.

Ik behoor tot een van de top online marketeers van Nederland en heb een zeer succesvol track record op het gebied van strategie en sales. Don’t believe me… Google me 😉

Ik heb een netwerk van specialisten die jou kunnen helpen bij jouw groei en een netwerk van potentiële opdrachtgevers.

Branches

Wie ik kan helpen als mentor

Companies that serve Companies.

Businesscoach

Internetbureaus

Ik heb een internetbureau gehad en een marketingbureau. Ik ken de specifieke uitdagingen, de branche en ik heb veel best practices om met je te delen.

Marketing coaching

Hosting & SaaS

Ik heb ervaring met het opzetten en vermarkten van een hostingbedrijf en weet hoe je hosting of een SaaS tool snel kunt schalen als er een product/market fit is.

Business mentor

B2B dienstverleners

Hoewel ik mijn ervaring vooral heb opgedaan in de internet en marketing branche, heb ik tientallen B2B dienstverlener geholpen bij hun groei. Denk aan HR, Accountancy, etc.

Dit moet je weten

De samenwerking wordt intensief en commited.

Jouw missie wordt onze missie.

1

Commitment

Ik word jouw businesspartner. Dat betekent dat ik (minderheids) aandeelhouder wordt in jouw bedrijf of toetreedt tot een raad van advies of raad van bestuur.

2

Ontwikkeling marketingleiderschap

Als ondernemer is het belangrijk dat je sturing geeft aan het marketingproces. Het maakt niet uit of je een team van freelancers, bureaus of medewerkers hebt. En het maakt zelfs niet uit als je de marketing zelf doet. Ik help je om beter sturing te geven aan marketing op basis van data.

3

Concrete adviezen en leerzame tips

Ik ben geen stoffige coach die je alleen maar vragen gaat stellen. Mijn manier van coachen lijkt op dat van een sportcoach. Ik geef gerichte en concrete adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. En terwijl je dat doet voorzie ik je van feedback. 

4

Een ervaren sparringspartner

Ik heb honderden ondernemers geholpen met hun marketing. Op strategisch vlak, maar ook door daadwerkelijk campagnes in te richten en aan te sturen. Als marketingcoach ben ik jouw sparringspartner voor alle vraagstukken waar je op vastloopt.

Onderdelen van het marketing coaching traject

 • De huidige situatie
 • De gewenste situatie
 • Doelstellingen & KPI's
 • Budget, team & resources
 • Website & landingpagina's
 • Inzet marketingkanalen
 • Strategie formuleren
 • Leadgeneratie campagnes
 • Funnel inrichten & optimaliseren
 • Marketing automation
 • Sturen op data & dashboards
 • SEO, advertising, social
Business coach Nico

Nico Oud

Businesscoach

1-op-1 marketing coaching door een ervaren marketeer en ondernemer.

Ik ben marketingcoach geworden omdat ik ondernemers wil helpen om betere marketingleiders te worden.

Om succesvol te kunnen worden als ondernemer, is een bepaalde mate van marketingkennis noodzakelijk. Je hoeft niet de beste AdWords specialist te zijn, maar je moet wel een specialist kunnen aansturen op basis van data en kennis.

Samen gaan we die vaardigheden bij jou ontwikkelen, zodat jij jouw succesvol bedrijf door de volgende groeifase heen kunt leiden. 

Gratis intakegesprek

Ben je benieuwd of een 
marketingcoach iets voor jou is?

Ontdek vrijblijvend wat Nico voor je kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen business en marketing coaching?

Het grote verschil is dat een businesscoach zich met brede vraagstukken bezighoudt, terwijl een marketingcoach zich vooral op marketing (en sales) richt. Als ik je coach is er weinig verschil. Het zijn geen verschillende trajecten en als je voor marketing coaching gaat mag je me ook vragen stellen over andere zaken.

Hoe lang duurt een traject?

Als je een heel specifiek vraagstuk hebt dat je opgelost wilt hebben, kan het met 3 maanden/sessies gedaan zijn. Wil je significante groei realiseren als ondernemer of met je onderneming dan moet je denken aan 6 tot 12 maanden. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zichzelf doorlopend te laten coachen voor maximale impact. Het ligt dus aan je vragen en doelstellingen.

Wat levert marketing coaching mij op?

Dat jij een betere marketingleider wordt. Dat zal er vervolgens voor zorgen dat je beter in staat zal zijn om effectief leiding te geven aan specialisten, medewerkers en/of marketingcampagnes. Uiteindelijk zou je dat terug moeten zien onderaan de streep... met andere woorden... meer winst.

Wat wordt er van mij als ondernemer verwacht?

Uiteraard dat je in jezelf investeert en tijd beschikbaar maakt om te werken aan jouw ambities. De hoeveelheid tijd dat het marketing-coaching traject van jou vraagt, hangt af van jouw doelstellingen.

Is een marketing coach wat voor mij?

Goede vraag. Als je op zoek bent naar iemand die jouw marketing gaat doen, niet. Ook niet als je iemand anders verantwoordelijk wil maken voor de resultaten van jouw marketing. Maar wil je zelf een betere marketingleider worden en zoek je een sparringspartner die jou daarbij kan helpen, dan wel.

Welke onderwerpen komen aan bod bij marketing coaching?

We beginnen uiteraard bij de strategie en de tactieken. Uiteraard is het sturen op basis van data een belangrijk onderdeel van het traject en als zaken niet lekker lopen, kijken we waar nodig ook op campagne niveau wat er verbeterd kan worden.

Is marketing coaching z’n geld wel waard?

Als je open staat voor nieuwe ideeën en groei wel. Het feit dat 50% van mijn klanten al meer dan 2 jaar klant is, zegt misschien wel het meest. Van die andere 50% bleef de helft een jaar klant. En alle klanten kunnen/konden maandelijks opzeggen. Ze betalen het met alle liefde omdat het resultaat oplevert.

Kan iedereen dit traject volgen?

Het maakt niet uit of je wel of geen personeel hebt. Of je €30.000 p/j omzet draait of € 1.000.000. Ook het type bedrijf of de branche maken niet uit. Wat wel uitmaakt is hoe gemotiveerd je bent om te werken aan jezelf, jouw bedrijf en jouw doelen. Daarnaast coach ik slechts een beperkt aantal ondernemers tegelijkertijd. Het kan dus zijn dat je niet direct kan beginnen.