Affirmatie voorbeelden; een lijst vol inspirerende voorbeelden

Nico Oud

Nico Oud

No post tag found
Affirmatie voorbeelden

In een eerder artikel schreef ik over wat affirmaties zijn en waarom ik denk (weet) waarom ze werken. In dit artikel deel ik affirmatie-voorbeelden op basis van mijn eigen affirmaties.

De onderstaande affirmaties zijn puur ter inspiratie. Pas ze gerust aan naar eigen inzicht en behoefte. Ze moeten voor jou werken.

Wel wil ik je nog een paar richtlijnen meegeven die essentieel zijn voor een goede affirmatie. Want als je een affirmatie verkeerd opbouwt, kan het net zo makkelijk tegen je werken.

Richtlijnen voor goede, positieve affirmaties:

Toets je affirmaties of afformaties aan de onderstaande richtlijnen om ervoor te zorgen dat ze maximaal positief effect hebben. 

1

Gebruik positieve woorden

Het onderbewustzijn herkent geen woorden. Het kent vooral beelden, emoties en geluiden. Het kan daarom alleen woorden begrijpen waar een beeld, emotie of geluid aan gekoppeld kan worden. Woorden als ‘geen, niet, nooit, etc‘ begrijpt het niet. Dus ik heb nooit meer buikpijn wordt door het onderbewustzijn begrepen als ‘ik…buikpijn’.

2

Alsof het al is

Schrijf in de vorm alsof het al werkelijkheid is. Schrijf dat je verstandig met geld omgaat of vraag je af waarom het je zo makkelijk afgaat om met geld om te gaan. Zo benadruk je de gewenste situatie. Plaats je wat je wilt bereiken in de toekomst, dan benadruk wat je nu niet hebt. En dat werkt averechts.

3

In eigen woorden

Schrijf affirmaties in je eigen taal. En schrijf ze zo dat je ze ook daadwerkelijk voelt als je ze uitspreekt of leest. Schrijf ze in spreektaal, zodat ze natuurlijk klinken als je ze uitspreekt.

Affirmatie voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van affirmaties die ik gebruik. Ik heb er een paar hele persoonlijke uitgelaten, maar ook een aantal goede voorbeelden toegevoegd. Zoals ik eerder schreef… het zijn voorbeelden en maak ze vooral eigen.

Affirmaties rijkdom en geld

Affirmaties gezondheid

Affirmaties liefde & relaties

Affirmaties persoonlijke groei

Verder lezen

Mocht je dit artikel via Google gevonden hebben, lees dan ook mijn artikel over hoe affirmaties mij helpen om mijn doelen te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *