5 redenen om je hosting nog eens onder de loep te nemen

Nico Oud

Nico Oud

No post tag found
Hosting evalueren

De kans is erg groot dat je jaren geleden een keer een hostingpakket hebt aangeschaft voor je website, en er vervolgens nooit meer naar omgekeken hebt.

Je bent niet de eerste ondernemer die daarmee een hoop kansen laat liggen!

De hosting van je website heeft namelijk enorme impact op je SEO- en conversieresultaten. Om te voorkomen dat je nog meer winst misloopt, bespreken we 5 redenen om nog eens stil te staan bij jouw hostingprovider.

1. SEO kan niet zonder hosting

Je bent hopelijk al op meerdere manieren bezig met de vindbaarheid van je website. Dat heet search engine optimization (SEO). Je kunt bijvoorbeeld hoog in de zoekresultaten van Google komen door hele goede blogs te schrijven en ervoor te zorgen dat je slim gebruikmaakt van zoekwoorden in je teksten.

Maar wat veel ondernemers vergeten, is dat de laadtijd van je website ook heel belangrijk is. Een snellere website komt hoger in Google dan een langzame. Ook blijven je klanten eerder rondkijken op een website die snel laadt, wat ook goed is voor je SEO-resultaat. Hoe je je website sneller maakt? Je raadt het al: goede hosting.

2. Bereikbaarheid van je website

Je website moet altijd en overal bereikbaar zijn. Elk uur dat je website offline is, loop je geld en klanten mis. Alsof je klanten voor de deur van je winkel staan en je de deur op slot hebt zitten. Al is het online nog een stukje erger: als je website langere tijd offline is, weten klanten niet eens dat je een winkel hebt! Door te investeren in goede hosting verhoog je de bereikbaarheid van je website. Zo voorkom je dat klanten en zoekmachines je vergeten.

3. Impact op de conversie

Als de conversieratio op je website tegenvalt, is het ook slim om eens naar je hosting te kijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je website zelf wel snel genoeg is, maar de omgeving waar je klanten moeten betalen dat niet is. Dat zorgt gegarandeerd voor veel afhakers, want online heeft niemand het geduld om te wachten. Kijk daarom goed naar het complete proces waar je je klant doorheen wilt loodsen, want het kan zijn dat je door slechte hosting klanten verliest.

4. Makkelijk te upgraden

Hosting is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Daarom zijn er ook veel meer specialisten op het gebied van hosting. Je denkt misschien dat je een prima hostingpakket hebt, maar de kans is heel groot dat je meer bang for your buck kunt krijgen. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk om van hoster te wisselen. En het is bij de meeste moderne hostingproviders heel simpel om je pakket te upgraden. Zo groeien de prestaties van je website eenvoudig met je mee.

5. Voorbereid op problemen

Je website verandert, als het goed is, continu. Alleen op die manier blijf je namelijk hoog scoren in Google. Je wijzigt, verbetert en vult aan. Er zitten heel wat uren werk in je website, dus je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt waardoor je al dat werk kwijt bent. Bij een goede hostingprovider treffen ze maatregelen om te voorkomen dat brand, een storing of kapotte onderdelen voor problemen zorgen. Ze maken bijvoorbeeld dagelijkse back-ups. Hoe zit dat met jouw hostingprovider?

Onderzoek snelheid vs conversie
Amazon heeft berekend dat het 1,6 Miljard aan omzet zou kosten als hun webshop gemiddeld genomen 1 seconde langzamer zou zijn. 

Google heeft een vergelijkbare calculatie gemaakt en kwam tot de conclusie dat ze 8 miljoen zoekopdrachten zouden mislopen als hun zoekmachine 0,4 seconde langzamer zou zijn.

Hoe zit het bij jou?

Misschien realiseer je je na het lezen van dit artikel dat je je hosting moet aanpakken. Je bent niet de eerste ondernemer die ontdekt dat hij veel laat liggen op het gebied van hosting. Sterker nog, het is 1 van de eerste dingen waar ik bij veel van mijn klanten over begin. Het is namelijk een hele makkelijke manier om snel je succes te vergroten.

Let bij het kiezen van een hostingprovider op de aandachtspunten die hierboven staan beschreven. Let niet alleen op de snelheid, maar ook op de betrouwbaarheid en veiligheid van je gegevens. Goedkoop is in dit geval meestal duurkoop, dus kijk verder dan de gevolgen voor je portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *